Χρήσιμες συμβουλές πριν ασφαλιστείτε

  • Μην εμπιστεύεστε οποιονδήποτε σας δηλώνει ότι είναι Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής. Ελέγξτε την νομιμότητα του σύμφωνα με όσα ορίζει η ελληνική νομοθεσία, ζητώντας να σας επιδείξει την επαγγελματική του ταυτότητα, που εκδίδεται από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Μην ξεχνάτε πως:

“ότι λάμπει δεν είναι και χρυσός”!!

  • Δεχτείτε μόνο εγγράφως ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) τα προγράμματα ασφάλισης που σας προτείνει με πλήρη ανάλυση των παροχών και των καλύψεων, για μελέτη και αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών.
  • Ζητήστε τα ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ (IPID) που περιέχουν την περίληψη του ασφαλιστικού προϊόντος. Ενημερωθείτε πλήρως για τις προϋποθέσεις και τους γενικούς- ειδικούς όρους ασφάλισης, καθώς και για τις εξαιρέσεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
  • Μην παρασύρεστε από παραπλανητικές διαφημίσεις! Σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει φθηνή ή ακριβή ασφάλιση, γιατί οι οικονομικές ανάγκες του κάθε ανθρώπου δεν είναι φθηνές ή ακριβές!! Είναι μοναδικές και ξεχωριστές!
  • Ιδιαίτερη προσοχή στις ιντερνετικές πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων. Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συγκρίνουν μόνο τιμές και όχι τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου!
  • Δεν είστε υποχρεωμένοι να ασφαλιστείτε για τις δανειακές σας συμβάσεις μέσω της ασφαλιστικής εταιρίας που συνεργάζεται η οποιαδήποτε τράπεζα. Ως καταναλωτής έχετε ελεύθερη επιλογή για την ασφάλιση σας. Επιπρόσθετα, η τράπεζα δεν σας παρέχει την δυνατότητα σύγκρισης εναλλακτικών προτάσεων από περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες.
  • Επιλέξτε τον προσωπικό σας Ασφαλιστή με πολύ αυστηρά κριτήρια ως προς την φερεγγυότητα του, την αξιοπιστία του, την επαγγελματική του κατάρτιση, την εμπειρία και την παρουσία του στην ασφαλιστική αγορά, για να νιώθετε την σιγουριά, την ασφάλεια και την φροντίδα σε κάθε δύσκολη στιγμή!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Σύμφωνα με το Νόμο 4583/2018 ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ πρέπει να είναι εγγεγραμμένος  στο ειδικό μητρώο που τηρείται υποχρεωτικά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το οποίο  μπορεί να ελέγξει ο καταναλωτής  πριν ασφαλιστεί, στο site  https://insuranceregistry.uhc.gr/

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σου!